شنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۱

«سید سعید سیدزاده» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:

حقیقت جامعه ما بر پایه «ایمان» و «عشق به اهل‌بیت علیهم‌السلام» استوار است/ باید امیدوار باشیم که «هنرمندان» این سرزمین نیز «حسینی» باشند

نشست خبری فیلم دست ناپیدا؛ سیدسعید سیدزاده

سینماپرس: «سید سعید سیدزاده» با بیان این مطلب که کشور ما یک کشور سکولار نیست و ما یک کشور اسلامی و مسلمان هستیم؛ گفت: هرچند در جریان زندگی روزمره ممکن است غفلت‌هایی رخ دهد، اما حقیقت جامعه ما بر پایه ایمان و عشق به اهل‌بیت علیهم‌السلام استوار است. به همین دلیل، باید امیدوار باشیم که هنرمندان این سرزمین نیز حسینی باشند؛ فیلم‌سازانی که در مسیر حضرت اباعبدالله گام بردارند و آثاری خلق کنند که بتواند نسل‌های آینده این سرزمین را نیز در راه آن حضرت هدایت و همراهی کند.

«سید سعید سید زاده» تهیه کننده سینما در گفت و گو با خبرنگار سینماپرس با اشاره به دلایل فقدان آثار درخور توجه با موضوع اربعین اظهار داشت: شهید حاج قاسم سلیمانی جمله‌ای عمیق و تأمل‌برانگیز فرمودند: «برای آنکه انسان شهید شود، باید پیش از آن، شهید شده باشد.» یعنی انسان باید پیش از شهادتِ ظاهری، شهادت را در درون خود پذیرفته باشد و روح و وجودش با آن عجین شده باشد تا بتواند سبکبال به سوی آسمان پرواز کند.

وی افزود: در همین راستا، عبارتی به‌کار می‌رود که «شهید شد»، اما حقیقت آن است که پیش از آن، «شهادت نصیبش شده» بود. یعنی او پیش از رسیدن به مقام شهادت، درونی و باطنی به شهید تبدیل شده بود.

تهیه کننده فیلم های سینمایی «شب بخیر فرمانده» و «زیباتر از زندگی» تصریح کرد: در موضوع فیلم‌سازی نیز، آنچه اهمیت دارد نوعی «حسینی بودن» است. ما همگی مدعی هستیم که حسینی هستیم، و تلاش می‌کنیم که وجود اباعبدالله را در وجود خود نهادینه کنیم تا بتوانیم به عنوان فیلم‌ساز، به عنوان هنرمند، در مسیر حضرت اباعبدالله علیه السلام گام برداریم و آثاری در شأن ایشان خلق کنیم.

وی متذکر شد: نمونه‌هایی مانند راهپیمایی عظیم اربعین، که بی‌شک یکی از معجزات الهی است، یا واقعه کربلا، یا هر موضوعی که با عنایت و برکت حضرت سیدالشهدا سایه بر آن افکنده، ظرفیت‌هایی عمیق برای خلق آثار حسینی دارد.

سیدزاده بیان کرد: بنده در سال ۱۴۰۲ فیلمی به نام «دست ناپیدا» به اتفاق خانم شاه‌حسینی ساختم. قصه این فیلم مربوط به زنان ایثارگری است که در پشت جبهه، در شهرهایی مانند اهواز، کار خود را با شست‌وشوی لباس‌های شهدا و مجروحان آغاز کردند و به‌تدریج وارد مرحله‌ای از بازسازی و پشتیبانی جدی از نبرد شدند.

او ادامه داد: موضوع بسیار مهمی بود. حضرت آقا نیز بارها بر نقش و حضور بانوان در دفاع مقدس تأکید داشته‌اند و ما نیز این مسیر را با الهام از فرمایشات ایشان دنبال کردیم.

تهیه کننده فیلم سینمایی «دست ناپیدا» با بیان این مطلب که اگرچه موضوع فیلم در ابتدا مستقیماً به دفاع مقدس مرتبط بود، اما از آنجا که روند تولید فیلم در ایام اربعین قرار گرفت، نوعی حال و هوای حسینی در آن دمیده شد؛ اظهار داشت: به جرئت می‌توانم بگویم «دست ناپیدا» یک فیلم حسینی است.

وی افزود: در مراسم رونمایی که برگزار شد، این موضوع را با تمام وجود درک کردم. دوستان فرهنگی و دلسوز بسیاری حضور داشتند و واکنش‌های بسیار پرشوری نسبت به فیلم داشتند. بارها از منِ ناچیز درخواست دعا داشتند و می‌گفتند: «دل شما پاک است. فیلم‌تان یک فیلم کاملاً حسینی و عاشورایی است.» و من عرض کردم که این اتفاق، صرفاً با عنایت الهی ممکن شد.

«سید سعید سید زاده» در پایان این گفت و گو خاطرنشان کرد: کشور ما یک کشور سکولار نیست. ما یک کشور اسلامی و مسلمان هستیم، کشور امام حسین علیه السلام هستیم. هرچند در جریان زندگی روزمره ممکن است غفلت‌هایی رخ دهد، اما حقیقت جامعه ما بر پایه ایمان و عشق به اهل‌بیت علیهم‌السلام استوار است. به همین دلیل، باید امیدوار باشیم که هنرمندان این سرزمین نیز حسینی باشند؛ فیلم‌سازانی که در مسیر حضرت اباعبدالله گام بردارند و آثاری خلق کنند که بتواند نسل‌های آینده این سرزمین را نیز در راه آن حضرت هدایت و همراهی کند.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.